ASS EN ADHD OP DE WERKVLOER

Mensen met ASS of ADHD verwerken informatie anders. Dit heeft een hoop voordelen.

 

Mensen met ASS zijn vaak echt goede specialisten. Ze bijten zich vast in een onderwerp en weten er alles van af. En mensen met ADHD zijn heel creatief in bijvoorbeeld oplossingen bedenken. Lukt iets niet zoals het beschreven staat? Dan weten zij er een manier voor om het wel te laten slagen!

 

Super mooie kwaliteiten! Alleen zitten er soms ook nadelen aan het hebben van een neurodivers brein. Zo kunnen mensen met ASS emoties niet meteen goed plaatsen. En mensen met ADHD zijn vaak uitersten in hun emotie.

 

En dat kan voor verwarring of onbegrip zorgen. Wat voor de betreffende neurodiverse persoon juist weer heel kwetsbaar is! 

 

Daar komt nog eens bij dat het percentage volwassenen die gediagnostiseerd gaan worden met ASS of ADHD alleen maar zal stijgen. En daarmee stijgt het aantal werkende mensen met een diagnose mee. Daar moeten, inderdaad ik zeg moeten, we als maatschappij bewust van zijn.

HOE KAN IK HELPEN?

Zoals ik al op veel andere plekken op deze website vertel is mijn visie dat iedereen kan samenwerken met iedereen. Mits je open bent over je drijfveren.

 

En daar zit bij ASS en ADHD een punt. Want ze handelen niet altijd vanuit hun drijfveren.

 

Als eerste is het belangrijk dat er in een bedrijf bewustwording is over wat nou eigenlijk ASS en ADHD is en wat dit zou kunnen betekenen op de werkvloer. Daar kan ik voor zorgen door bijvoorbeeld een lezing of een training van een halve dag. 

 

Is er sprake van een collega die met 1 van deze twee (of allebei) diagnoses te maken heeft. Dan kan ik met de betreffende collega uitzoeken wat zijn drijfveren zijn, hoe die zicht uiten op het werk.

 

Ook de behoefte van de betreffende collega in de omgang en communicatie wordt in kaart gebracht. Dit wordt vervolgens in het betreffende team besproken en eventueel getraind.

MOET IK DAN ALTIJD REKENING HOUDEN MET.....?


Zeker niet!! Daar ben je anders ook niet altijd mee bezig. In ieder geval niet bewust. Mijn doel is dat omgaan met ADHD en ASS op de werkvloer net zo normaal wordt als omgaan met een klant of een printer. Het hoort er gewoon bij! 

 

En dat is waar de bewustwording het belangrijkst is!


Ervaringen:

” Bij de Techkoningin heeft Brenda ons geholpen om met ASS en ADHD om te gaan. Van meerdere kanten was er behoefte om elkaar als team beter te begrijpen en fijner te communiceren. Brenda heeft zowel individueel als als groep de verschillende behoeftes besproken en in kaart gebracht. Nog steeds speelt Brenda een adviserende rol in het bedrijf. Ze houd voor ons een vinger aan de pols en helpt met de onderlinge communicatie. “

 
 
Caroline Geven
Eigenaar Techkoningin
 

LIEVER EERST KENNISMAKEN?

NEEM GERUST CONTACT MET MIJ OP VOOR EEN TELEFONISCHE KENNISMAKING

M: BRENDA@BVASSIST.COM


T: 06 5200 4275

Brenda Stelpstra | Luzacware 36, 8014 PG Zwolle | 06-52004275 | info@bvassist.com | KVK 73568368 | Btw: NL001436564B30 | Powered by Themeglory